+90 224 225 28 41 ascom@ascombilgisayar.net

21 yıllık Apple teknik servis tecrübesi ile Ascom bilgisayar  iMac ısınma sorunu için Bursada en etkin çözümler ile sizinle ( Bursa Mac tamiri iMac ısınma sorunu )

   All in one  (ekran ve kasanın birlikte olması) segmenti Apple da crt ( tüplü ) ekranların kullanıldığı 1998 yılında g3 işlemcilerle birlikte girdi. O yıllarda Apple daha çok grafik tasarımına yönelik üst segment ve daha maliyetli bilgisayarlar üretiyordu. Daha sonra Apple  eğitim ve kişisel kullanıma yönelik daha ucuz  ve daha kompakt bir ürün sınıfı ile  aslında  herkesin  satın alabileceği  bu konsept ile bilgisayar piyasasında yaygınlık sağlamayı hedefledi . iMacler ile çok geniş kitlelere ulaşarak  Apple markasını hayatımıza sokmayı başardı.

  Ancak o dönemin yavaş işlemcilerinde  soğutma ihtiyacı  şimdikilerle karşılaştırılamayacak kadar küçük bir sorundu. Lcd ekranların sektöre girmesiyle hacimleri daha da küçülen bu ürünlerde işlemci hızlarının da artmasıyla  ısınma problemleri teknik sorunlara davetiye çıkardı. En son hayatımıza giren ssd teknolojileri işlemcilerin hard disklerden data bekleme sürelerini azalttı ve işlemcilerde daha büyük yüklenmelere yol açtı.Bu  artık tedbir alınması gereken bir durumdu. Kısaca anlatmak gerekirse servisimize gelen İMaclerde  termal bakımın zamanında ve etkili şekilde yapılmamasından dolayı  içerde oluşan sıcaklığın atılamaması ve  fanların  olması gerektiğinden daha hızlı çalışması  mainboard componentleri yüksek ısı ile birlikte fanların vibrasyon etkisine maruz bıraktığı  için özellikle  ekran kartı ve chipsetlerde bga lehim çatlamalarına yol açmaktadır.  Bu arızalar için Apple‘ın herhangi bir teknik çözüm sunmaz ve  mainboardun  değiştirilimesini önerir ki bu çok yüksek bir maliyettir. Bursa Mac tamiri iMac ısınma sorunu

             Peki Çözüm nedir?

Servisimizde İMaclerinizin  daha büyük ve daha pahalı problemler çıkarmaması için uygulanan bakım programı  ile  önce tüm parçaları tozdan arındırılır ,  fan ızgaraları içerden temizlenir , fanlarınız  kontrol edilir bakımları yapılır , gerekiyorsa değiştirilir , ardından  cpu ve gpu soğutucuları sökülerek özel solisyonlar ile korozyon temizliği yapılır  ve termal macunları kaliteli  ürünlerle yenilenir.

    Yaz aylarında sıcaklıkların 40 dereceleri bulduğu Bursa’da ssd ile hızlandırılmış bir bilgisayarın bakımları mutlaka yapılmalıdır aksi halde mutlaka ekran kartı ya da smd komponentlerde lehim çatlakları oluşacaktır.

 

 

 

Ara